Voetbal4u.com

Eredivisie Johan Cruijff liet iPad-verkoper in tranen achter: ‘Was totaal in shock’

In 2015 haalde de toenmalige technisch directeur Jordi Cruijff trainer Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv. Omdat Jordi voor de Israelische club werkzaam was kwam zijn vader Johan ook regelmatig langs op het complex van de club. De huidige trainer van Bayer Leverkusen deelt in een uitgebreid interview met Helden Magazine een vermakelijke anekdote.

Bosz ging tijdens zijn kortstondige verblijf bij Maccabi Tel Aviv een keer mee met Cruijff, omdat laatstgenoemde een iPad wilde kopen in een telefoonwinkel in Israël. “Hij liep de winkel in en zei tegen de verkoper: ‘Ik wil graag zo’n ding hebben.’ Israëliërs kunnen hard en direct zijn, dus die verkoper zei nogal luid: ‘Paspoort?”, zo brengt de Nederlander in Duitse dienst in herinnering.

Cruijff keek volgens Bosz niet op van de houding van de verkoper en liet rustig zijn paspoort zien. Een opmerkelijk tafereel volgde, zo benadrukt de Leverkusen-coach. “Die man keek, keek nog eens en begon te huilen. Hij was helemaal in shock dat Johan Cruijff voor hem stond.” Bosz was altijd zeer onder de indruk van de manier waarop Cruijff met mensen omging. “Dat soort dingen maakte die man iedere dag mee. Ik weet heus dat hij soms heel hard is geweest in een heleboel dingen, maar ik vond hem een heel vriendelijke en aardige man.” Enkele maanden na de entree van Bosz bij Maccabi Tel Aviv overleed Cruijff op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker, op 24 maart 2016.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.