Voetbal4u.com

Eredivisie Sneijder ging los tegen mij: ‘Ben je bang om te voetballen ofzo? Ben je een pussy?'”

Wesley Sneijder heeft Eljero Elia de wetten van het topvoetbal geleerd. De vleugelaanvaller van Basaksehir kreeg elke keer als hij met de recordinternational speelde een uitbrander als hij niet aanspeelbaar was.

“Die man was echt ziek”, begint Elia in gesprek met VoetbalPrimeur. “Als Wesley een bal naar jou speelde en je vroeg niet om de bal of je kwam niet naar de bal, begon hij je uit te schelden. Ben je bang om te voetballen ofzo? Ben je een pussy? Je moet naar de bal toekomen. Als je met mij op het veld staat, speel je geen verstoppertje. Elke keer als ik de bal heb, moet ik de mogelijkheid hebben die naar jou te spelen. Ook al staat er een mannetje in je rug.

Het was een van de grote lessen voor Elia tijdens zijn carrière. “Dat heeft mijn ogen echt geopend. Dat is dus voetbal. Meestal heb je wel van die spelers die je niet aanspelen met een mannetje in je rug. Maar Wesley speelde je altijd aan. Altijd, keihard gewoon”, aldus Elia, die de harde toon van Sneijder goed kon hebben. “Ik weet hoe Wesley praat, ik kom zelf ook van de straat. Het komt rot over als je het niet begrijpt, maar in onze taal is het gewoon normaal. Hij denkt niet alleen aan zichzelf, hij denkt aan de groep, de jongere jongens. Hij probeert iedereen te helpen. Ik vond hem echt tof.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *