Voetbal4u.com

Engeland ‘Marc Overmars koopt tweedehands Porsche en laat hem verhuizen om te besparen’

Arsenal heeft met Glenn Helder, Dennis Bergkamp en Marc Overmars drie Nederlanders gehad die in de aanval speelde. Met name Overmars en Bergkamp maakten furore bij The Gunners: zij staan dan ook in de voorhoede van Helders Beste XI.

De 51-jarige Leidenaar heeft op verzoek van de website VoetbalPrimeur zijn elf favoriete ex-ploeggenoten op een rijtje gezet: Overmars is de linksbuiten van zijn Dream Team. De huidige Ajax-directeur ‘ging toen al goed met zijn geld om’, vertelt Helder. “Hij had een Porsche gekocht in Nederland en laten verhuizen in Engeland. Want als je hem meenam naar Nederland, dan was hij goedkoper, dan kon je hem meenemen als inboedel. Maar hij kon wel twintig, dertig nieuwe Porsches kopen als hij wilde…”

Maar Overmars lette als profvoetballer al op de kleintjes. “Hij koopt een tweedehands Porsche en laat hem verhuizen naar Engeland om geld uit te sparen. Had ik in die tijd maar tien procent, vijf procent van zijn gedachtegoed!”, aldus Helder, die later in de schulden kwam vanwege een gokverslaving. “Ik kocht daar een tien keer zo dure auto. Natuurlijk heb ik er plezier van gehad, maar dit laat wel het verschil zien. Hoe mensen erin staan en hoe volwassen ze kunnen zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.