Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Soms rook je de alcohollucht nog, maar ‘n aanvoerder die door muren ging’

Tussen 1995 en 1997 speelde Glenn Helder bij Arsenal met twee opmerkelijke figuren. Aanvoerder Tony Adams en goalgetter Nicolas Anelka.

Adams speelde bijna twintig jaar lang in het eerste van Arsenal en was – ondanks zijn alcoholproblematiek – de onverzettelijke aanvoerder van The Gunners. “Een aanvoerder die door muren gaat”, aldus Helder. “Hij had toen een probleem, dat werd later bekend. Maar hij kon tot laat in de ochtend doorgaan, maar tijdens de wedstrijd… De keeper van de tegenstander plukt de bal in de zestien meter voor zijn hoofd weg, de bal gaat naar de liksbuiten en wie glijdt hem met een sliding over de zijlijn, bij de rechtsbackpositie? Tony Adams! En niet één keer, maar elke keer.”

Helder vindt het ongelooflijk dat Adams zo lang op topniveau bleef presteren, ondanks zijn gedrag buiten het veld. “Die nam letterlijk overal – binnen en buiten het veld – het voortouw. Soms rook je op de training nog de alcohollucht. Maar als je ziet wat hij bereikt heeft: hij staat niet voor niets in het elftal, niet alleen omdat ik hem mag.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.