Voetbal4u.com

Eredivisie “Ik geef AZ groot gelijk in hun protest bij de UEFA”

Voormalig voetballer Barry van Galen begrijpt goed dat AZ de nummer één positie wil afdwingen bij de UEFA en snapt het protest dan ook goed wat de Alkmaarders hebben ingediend. Dat vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

“Ik geef ze groot gelijk in hun protest bij de UEFA en de KNVB over de eindstand van vorig seizoen”, reageert Van Galen. “Als het seizoen niet voorbij is, dan is het doelsaldo niet objectief. Dat had nog kunnen veranderen. Het onderlinge resultaat stond al wél vast. Dat lijkt me dan een objectiever criterium.”

De uitspraken van de oud-voetballer zijn opvallend, aangezien hij in mei nog verkondigde dat de actie van de Alkmaarders ‘een luizenstreek’ was. Nu ziet Van Galen het dus anders, al is hij het nog altijd niet helemaal eens met het beleid van AZ. “Ik snap niet dat ze Ajax niet hebben geïnformeerd. Terwijl ze regelmatig samen aan tafel zaten.”

In plaats daarvan had AZ volgens Van Galen eerlijkheid voorop moeten zetten. “Ik had tegen Edwin van der Sar gezegd: ‘Misschien lullig voor jullie, maar we gaan het bij AZ wel gewoon proberen.’ Dan had je het open gespeeld. Dat past meer bij mijn karakter.”One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.