Voetbal4u.com

Eredivisie Arjen Robben krijgt aanvoerdersband bij FC Groningen

Arjen Robben zal komend seizoen de aanvoerder zijn van FC Groningen. Dit heeft trainer Danny Buijs bekendgemaakt tegenover het Dagblad van het Noorden. “Hij is een voorbeeld voor iedereen”.

Bij afwezigheid van Robben droeg Azor Matusiwa zaterdag de aanvoerdersband tijdens de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0). “Ook Matusiwa is een voorbeeld voor de groep. Een op en top professional, die door andere jongens enorm wordt gewaardeerd als collega”, stelt Buijs, die aangeeft dat het aanvoerderschap geen charme-offensief was om de middenvelder rustig te houden. Matusiwa stond twee maanden geleden nog lijnrecht tegenover de club omdat Groningen niet wilde meewerken aan een transfer.

“Ik heb het gevoel dat hij die knop heeft opgezet”, gaat hij verder. “Hij traint fantastisch en hetzelfde geldt voor Deyo Zeefuik, van wie ik overigens nog wel verwacht dat hij vertrekt. Maar ik heb volstrekt geen klagen over die jongens. Zeefuik maakt nog steeds veertig slidings tijdens de training en Matusiwa dertig blocktackles”, aldus Buijs die aangeeft dat Zeefuik ook in aanmerking kwam voor het aanvoerderschap.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.