Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax had precies hetzelfde gedaan als AZ om CL-ticket’

Analist en voormalig speler Kenneth Perez begrijpt wel dat AZ naar het CAS is gestapt om toch nog rechtstreekse plaatsing voor de Champions League af te kunnen dwingen.

In het Algemeen Dagblad zegt hij: “Ik vind dat ze volledig in hun recht staan. Ze zijn daar toch niet dom? Ik neem aan dat ze er juridisch gezien toch enigszins brood in zien, anders ga je niet zo’n strijd aan. Het kost immers ook geld. En dat de media AZ dan een soort calimerogedrag verwijten omdat de club ervan overtuigd is dat Ajax altijd wordt voorgetrokken, moet je er nooit van weerhouden om zo’n stap te nemen.”

De Deense oud-voetballer gaat verder: “Ik weet niet of AZ zo’n braaf imago heeft, ik weet in elk geval wel honderd procent zeker dat als Ajax in dezelfde situatie had gezeten, die club precies hetzelfde had gedaan. De startpremie van de Champions League is enorm hoog en als de KNVB er met matige argumenten ruimte voor openlaat, moet je die ruimte pakken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.