Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Maar liefst dertien werknemers van Ajax hadden corona’

Bij maar liefst dertien spelers en stafleden van Ajax zijn er antistoffen in het bloed gevonden tegen corona. Dit is aan het licht gekomen bij een bloedtest. Waar ze besmet zijn geraakt is nog gissen ook al is er wel een vermoeden.

Althans, De Telegraaf schrijft op woensdagochtend: “Vanaf het moment dat de (groeps)trainingen weer zijn toegestaan, stoomt Erik ten Hag Ajax in drie blokken klaar voor de Eredivisie-start, op 13 september bij Sparta. Zaterdag is afgetrapt voor het derde blok. Bij Ajax sluit men niet uit dat tijdens de eerste ‘rustperiode’ tussen het eerste en tweede blok (half mei) spelers zijn besmet. Een aantal van hen keerde terug naar hun vaderland of vierde een korte vakantie in Europa. Dat gebeurde tussen blok twee en drie (van 10 juli tot 1 augustus) ook, maar op dat moment had de antistoffentest al plaatsgehad.”

In de Johan Cruijff ArenA ziet men het echter zonnig in: “Hoewel het grote aantal coronabesmettingen intern de gemoederen bezighoudt, worden daar binnen Ajax ook positieve kanttekeningen bij geplaatst. Uit de wekelijks twee keer uitgevoerde test, waaruit blijkt of iemand nú corona heeft, komt naar voren dat iedereen gezond is, terwijl er bij Vitesse, AZ, ADO Den Haag en Willem II inmiddels positieve gevallen bekend zijn. De dertien spelers en stafleden die het virus hebben gehad, zullen door de antistoffen in hun bloed de komende maanden beschermd zijn tegen COVID-19.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.