Voetbal4u.com

OFFICIEEL: Nathan Aké tekent vijfjarig contract bij Manchester City

De transfer van Nathan Aké naar Manchester City is rond. De verdediger komt over van Bournemouth dat 44 miljoen euro voor hem vangt en hij tekent een contract voor vijf seizoenen.

De overstap van Aké komt zeker niet als een verrassing. De Oranje-international werd al tijden in verband gebracht met een grote transfer naar City. The Citizens waren al akkoord over de transfersom met The Cherries, dat degradeerde uit de Premier League. Vervolgens werd de clubleiding het ook eens met Aké, waarna de deal daadwerkelijk rondkwam. De 44 miljoen euro is voor Bournemouth de duurste transfer ooit. Wat betreft andere Nederlandse transfers leverden alleen Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Frenkie de Jong nog meer op.

Voor Aké is het de terugkeer naar de Engelse top. Hij verliet als jeugdspeler de opleiding van Feyenoord, om te spelen voor Chelsea. Daar brak de linksbenige stopper nooit echt door en kwam tot zeventien competitieduels. In 2016 trok hij, in eerste instantie op huurbasis, naar Bournemouth, dat hem een jaar later definitief inlijfde. Daar ontwikkelde Aké zich tot een volwassen verdediger, die nu de definitieve stap naar de top maakt.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *