Voetbal4u.com

Italië Matthijs de Ligt drie maanden niet inzetbaar voor Juventus

Juventus moet het de komende drie maanden doen zonder Matthijs de Ligt. Hij is zo lang uitgeschakeld vanwege een operatie aan zijn schouder.

De Ligt ondervond al langere tijd last van zijn schouder. Eind november schoot tijdens de wedstrijd tegen Atalanta (1-3 zege) zijn schouder uit de kom. Drie dagen laten kwam hij gewoon in de Champions League in actie tegen Atlético Madrid. Na de hervatting van de Serie A kwam De Ligt een paar keer op zijn schouder terecht met de nodige pijn tot gevolg, maar de operatie werd uitgesteld tot na afloop van het seizoen.

De Ligt zal er niet bij zijn als halverwege september het nieuwe Serie A-seizoen begint. Daardoor mist hij ook de start van Andrea Pirlo als nieuwe trainer van Juventus. Hij nam onlangs het stokje over van Maurizio Sarri. Ook mist hij de wedstrijden met het Nederlands elftal in de Nations league, tegen Polen (4 september en 18 november), Italië (7 september en 14 oktober), Bosnië-Herzegovina (11 oktober en 15 november). Ook mist hij de oefenduels met Mexico (7 oktober) en Spanje (11 november).Laat een reactie achter

Your email address will not be published.