Voetbal4u.com

Frankrijk ‘Nog maar twee potjes winnen en Lyon is Champions League-winnaar’

Olympique Lyon staat vanavond tegen Bayern Munchen in de halve finale van de Champions League. Ze zijn dus erg dichtbij de winst van het toernooi. Waar eindigt het sprookje van de Fransen?

In De Telegraaf zegt Tete: “Hopelijk met de Cup met de Grote Oren in onze handen. We hebben met Juventus en Manchester City al twee heel grote clubs uitgeschakeld en hoeven – als je het heel nuchter bekijkt – nog maar twee wedstrijdjes te winnen om de Champions League te pakken.”

Lyon stuntte al twee keer, door Juventus en Manchester City naar huis te sturen. Had de back dit verwacht? “Nee en ja. Het was een heel moeizaam seizoen, waarin we een andere trainer (Rudi Garcia, red.) kregen en heel veel bepalende spelers geblesseerd raakten. Via de Ligue 1 wisten we ons niet te plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen. Dan ga je er niet vanuit de kampioen van Italië en de nummer twee van Engeland te verslaan. Aan de andere kant weten we heel goed wat we kunnen en geloofden we erin dat we konden stunten. Dat willen we nu ook tegen Bayern doen.”

Der Rekordmeister vernederde Barcelona echter… “We zaten in het hotel in Lissabon en wisten niet wat we zagen. Wie had deze uitslag trouwens wel verwacht? Dat Bayern een grote club als FC Barcelona zó ruim kan verslaan, geeft wel aan hoe sterk dat elftal is.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.