Voetbal4u.com

Frankrijk ‘Ajax liet met Sven Botman een Ajax-waardige verdediger gaan’

Volgens trainer Erik ten Hag is Sven Botman een Ajax-waardige verdediger. Toch lieten ze hem deze zomer naar Lille gaan.

Botman wordt eerst een jaar verhuurd door Ajax, om daarna definitief de transfer naar Frankrijk te maken. Lille betaalt om en nabij de acht miljoen euro voor hem. Het transferbedrag verbaast Ten Hag niet. “Ik vind hem een uitstekende verdediger”, zegt Ten Hag tegen de NOS.

“Het is zeker een Ajax-waardige verdediger, maar we hebben Blind en Martínez”, zegt Ten Hag. “Dan is die positie dubbel bezet en is er voor hem weinig perspectief. Daar moet je dan rekening mee houden. Als er dan zo’n aanbieding komt, moet je niet in de weg staan.”

“Het is hoog, maar die jongen heeft echt potentie”, zegt Ten Hag over de transfersom. “We hebben er de afgelopen jaren met Ajax aan gewerkt, hij is het waard. De markt heeft altijd gelijk.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.