Voetbal4u.com

Engeland ‘Pep Guardiola verzoekt Messi toch bij Barça te blijven’

Pep Guardiola zou Lionel Messi hebben geadviseerd om toch maar Barcelona trouw te blijven. Zijn club Manchester City zou namelijk de transfersom die voor hem moet worden betaald niet kunnen voldoen.

Dat schrijven diverse betrouwbare Spaanse media. Guardiola heeft Messi verteld dat Manchester City alleen in actie komt als hij transfervrij mag vertrekken uit Catalonië. Dat lijkt, ondanks het verzoek van Messi, niet aan de orde in deze zomer. Guardiola heeft om die reden gevraagd aan Messi of hij wil blijven, zodat mogelijk over een jaar de transfer alsnog rond kan komen.

FC Barcelona zou niet bereid zijn om Messi te verkopen, Manchester City kan en wil deze zomer geen (enorme) transfersom aan de Argentijn besteden. In totaal zou het binnenhalen van Messi worden geschat op z’n vijfhonderd miljoen euro, waarvan slechts de helft kan worden terugverdiend op korte termijn aan merchandising. Alleen als hij transfervrij mag vertrekken, komt City deze zomer in actie.

Ook zou City dure spelers moeten verkopen als Messi naar Manchester zou komen. Guardiola heeft daarom zijn voormalige pupil gevraagd om te blijven, omdat een gang naar City deze zomer niet haalbaar is. Volgens de oud-trainer van FC Barcelona zou Messi de nieuwe plannen van Ronald Koeman een kans moeten geven, zodat hij zijn loopbaan ook bij die club kan afsluiten. Als de situatie over een jaar niet veranderd is, kan Messi dan altijd nog de overstap maken.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.