Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Peter Bosz had ‘ja’ gezegd tegen het Nederlands elftal’

Peter Bosz is benaderd door de KNVB maar niet met de vraag om de nieuwe bondscoach te worden. Dit zei Jack van Gelder vanavond in het programma Rondo. De presentator zei contact te hebben gehad met de oefenmeester van Bayer Leverkusen.

“Ik heb met Peter Bosz gesproken, want ook met zijn naam schermt de KNVB”, begint Van Gelder bij Rondo. Deze week lekte uit dat de voetbalbond na een afwijzing van Bosz en Frank Rijkaard bij Frank de Boer is uitgekomen. De gesprekken met de beoogde bondscoach zitten in de afrondende fase.

Volgens Van Gelder is er bij Bosz echter geen sprake van een afwijzing. “Hij heeft letterlijk tegen mij gezegd: ik ben gevraagd of ik beschikbaar ben als coach van het Nederlands elftal. Nee, want ik zit bij Leverkusen. Maar als ze mij gevraagd hadden of ik bondscoach zou willen worden, dan had ik denk ik ‘ja’ gezegd.”

“Met andere woorden: dan had de KNVB een afkoopsom moeten betalen. Ze hebben Bosz helemaal niet gevraagd. Het is niet terecht dat ze met Bosz schermen als een onmogelijke kandidaat. Dat vind ik opmerkelijk”, aldus Van Gelder.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.