Voetbal4u.com

Champions League CL-LOTING: ‘Deze ploeg wil Ajax écht niet tegenkomen’

Analist Aad de Mos heeft wel zo zijn voorkeuren over de naderende groepsloting voor Ajax in de Champions League. Een aantal clubs kunnen ze namelijk beter ontwijken waaronder het Belgische Club Brugge.

Naast de gebruikelijke namen, geeft De Mos aan dat Brugge een lastige tegenstander is voor de Amsterdammers. “Die club weet veel te veel van Ajax én heeft de ervaring in de Champions League. Vorig jaar hebben ze het twee keer goed gedaan tegen Real Madrid. Club is mede door het systeem gewoon een lastige tegenstander. Ze hebben er – zoals Vitesse ook speelde – drie achterop en veel snelheid voorin. Daarnaast hebben ze in Ruudje Vormer de perfecte aanjager. Doe maar geen Club Brugge, liever wat anders”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Ajax zit bij de loting in Pot 2, waardoor het sowieso een sterke tegenstander uit Pot 1 tegen gaat komen. De Mos hoopt dat een koppeling aan Bayern München de Amsterdammers bespaard blijft. “Zonder enige twijfel op dit moment de beste ploeg van de wereld, die ook nog eens heel makkelijk kan variëren”, aldus De Mos. “Om de Supercup tegen Dortmund stonden er opeens vier, vijf andere spelers in, maar werd er wel ‘gewoon’ gewonnen. Bayern heeft een ontzettend sterke selectie van 22 man. En als het om de prijzen gaat, staan ze er altijd.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.