Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax spendeert 100 miljoen euro tijdens coronacrisis

Ajax heeft haar jaarcijfers bekendgemaakt en de Amsterdammers betalen een gigantische vracht aan salarissen. Voetbal International schrijft op woensdagochtend:

“Bij de presentatie van de jaarcijfers werd afgelopen week eens te meer duidelijk dat Ajax een klasse apart is geworden in de Eredivisie. Het uitgavenpatroon is volledig afgestemd op deelname aan de Champions League en op vrijwel alle parameters – omzet, kosten, salarissen, transfersommen – scoren de Amsterdammers twee keer zo hoog als PSV.”

Een paar jaar geleden besloot men het in de Johan Cruijff ArenA over een andere boeg te gooien: “De beleidsommezwaai sinds het vertrek van Frank de Boer is steeds duidelijker zichtbaar in de cijfers. Zo gaf Ajax 92,4 miljoen euro uit aan salarissen (waarvan 76 miljoen was bestemd voor spelers en technische staf). Daarmee bereikten de lonen ondanks de coronastop (en het niet hoeven uitkeren van kampioens- en directiebonussen) toch hetzelfde niveau als in het seizoen 2018/19, toen de Amsterdammers hoge premies uitkeerden vanwege het succes in de Champions League.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.