Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax-spelers botsen met trainer Erik ten Hag’

Erik ten Hag heeft bij Ajax een goede selectie tot zijn beschikking maar zolang hij spelers op de verkeerde plekken blijft zetten wordt het er niet beter op. En daar zit het probleem. De Telegraaf weet dat de spelers binnen de selectie van de Amsterdammers niet blij zijn.

De krant onthult op zaterdagochtend: “Bekend is het verhaal van aanvoerder Dusan Tadic, die na de Europese wedstrijd tegen Bayern München (1-1) op 2 oktober 2018 al ingreep en in het Hilton-hotel urenlang op de coach inpraatte. Met het doel hem te laten keren in de doodlopende straat die hij met Ajax was ingeslagen. Het roer moest om en de opstelling moest veranderen. De geschiedenis lijkt zich nu te herhalen. Er is opnieuw onvrede over de speelwijze en het plaatsen van de poppetjes op de juiste plek.”

Men vervolgt: “In Groningen stelde Ten Hag Quincy Promes weer achter de spits op, terwijl de international als linksbuiten veel beter tot zijn recht komt en David Neres aan de linkerkant een prima alternatief is. Tadic heeft zich op het allerhoogste niveau als spits bewezen, maar is als buitenspeler voorlopig geen schim van de speler die zo veel indruk maakte in de Champions League, terwijl Zakaria Labyad juist aantoont geen nummer 9 te zijn.”

Er is geen peil te trekken op de beslissingen van Ten Hag: “Lisandro Martínez startte vorig seizoen 24 van de 25 duels in de basis, maar is nu gedegradeerd tot reserve, terwijl de destijds summier in actie komende Edson Álvarez (zes basisplaatsen) bij de coach nu opeens onomstreden lijkt. De Mexicaan kreeg in de voorbereiding nog te horen dat hij zich op de positie van centrale verdediger moest richten.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.