Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax-baas: ‘We willen de Champions League winnen’

Ajax-directeur Edwin van der Sar viert vandaag zijn 50ste verjaardag. De hoogste tijd om technisch directeur Marc Overmars aan het woord te laten over zijn collega.

Van der Sar en Overmars hadden na hun aanstelling maar één doel, geeft Overmars aan in gesprek met De Telegraaf. “Welke maakte niet uit, maar we wilden weer een Europese finale bereiken. Dat is in 2017 gelukt en het smaakt naar meer. Nu willen we de Europa League of Champions League ook eens winnen”, aldus de technisch directeur, die ziet dat Van der Sar nog steeds stappen maakt. “Zijn beste jaren had hij toen hij dik in de dertig was en ik allang was gestopt. Hij was een laatbloeier. En ook als directeur is hij een streber. Hij wordt nog steeds beter in deze functie.”

Overmars houdt het langer vol dan verwacht met Van der Sar, geeft hij toe. “Bij mijn aanstelling dacht ik dat ik drie of vier jaar zou blijven, maar ik zit er nu al acht seizoenen. Voor mij geldt wel – en voor Edwin ook, denk ik – dat we dit niet tot ons zestigste zullen blijven doen. Daarvoor vreet deze functie te veel energie. Heel Nederland kijkt mee en heeft een mening. Daar staat overigens ook heel veel tegenover. We zijn samen trots dat Ajax er weer staat in Europa.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.