Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Ajax zonder Onana, Tadic, Klaassen en Gravenberch in de Champions League

Ajax speelt morgen in de Champions League tegen FC Midtjylland en daags voor dit treffen is er een coronauitbraak bij de Amsterdammers. Daardoor reizen Dusan Tadic, Andre Onana, Maarten Stekelenburg, Davy Klaassen, Zakaria Labyad en Ryan Gravenberch niet mee naar Denemarken. De uitgedunde selectie van trainer Erik ten Hag bestaat uit slechts zeventien spelers.

Dat communiceert Ajax via de officiële kanalen. Vlak voor de bekendmaking van de selectie van Ajax kwam De Telegraaf met het corona-nieuws naar buiten. Bij de Amsterdammers zouden liefst elf spelers een positieve test hebben afgelegd. In een nieuwe, versnelde tweede test hoopte Ajax andere resultaten te krijgen, maar het lijkt onmogelijk dat dat nog tijdig gebeurt.

Een enorme aderlating voor de Amsterdammers, voor wie het tweeluik in Denemarken cruciaal is. Op de clubsite doet het trouwens nooit melding van de reden van de afwezigheid van spelers, zo ook nu. Er zou een enkele speler dus om een andere reden dan corona afwezig kunnen zijn bij Ajax, maar die kans is zeer klein.

Kjell Scherpen is de vermoedelijke eerste keeper voor Ten Hag, die anders dan afgelopen weekend bijvoorbeeld Nicolas Tagliafico terug heeft voor de cruciale wedstrijd in Denemarken. Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt ook al langer, vermoedelijk vanwege een positieve coronatest. Antony miste de eerste wedstrijd tegen Liverpool om onbekende reden. Vermoed werd dat zijn absentie corona-gerelateerd was. Hij is tegen FC Midtjylland gewoon van de partij, evenals Victor Jensen (20).

Selectie Ajax:
Scherpen
Schuurs
Mazraoui
Blind
Martínez
Tagliafico
Klaiber
Timber
Álvarez
Ekkelenkamp
Neres
Antony
Promes
Traoré
Huntelaar
Brobbey
JensenLaat een reactie achter

Your email address will not be published.