Voetbal4u.com

Eredivisie Meesterscout van Ajax Tonny Bruins Slot overleden (73)

Meesterscout Tonny Bruins Slot van Ajax is overleden. Hier maakt de Telegraaf vandaag melding van. Hij maakte tot vorige week nog wedstrijdanalyses voor Ajax.

Bruins Slot werd bekend als de loyale adjudant van Johan Cruijff, eerst bij Ajax en later bij FC Barcelona. Later deed hij wedstrijdanalyes voor bondscoach Frank Rijkaard tijdens het EK 2000 en ging hij Ronald Koeman achterna bij clubs als Benfica, Valencia, PSV en AZ. Sinds 2011 was Bruins Slot de wedstrijdanalist voor het eerste elftal van Ajax.

Bruins Slot wist als geen ander de zwakke plekken van de tegenstander bloot te leggen. Ook Peter Bosz was groot bewonderaar van Bruins Slot. De voormalig Ajax-trainer haalt regelmatig aan hoe haarscherp de analyses van de tegenstanders waren. Zo voorspelde Bruins Slot tot in detail wat Manchester United zou gaan doen in de Europa League-finale van 2017. “Ze klopten altijd”, aldus Bosz.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.