Voetbal4u.com

Eredivisie BREAKING: Veel Ajax-spelers ontbreken tegen Midtjylland vanwege corona

Grote zorgen voor Ajax. Ze lijken namelijk zwaar getroffen te zijn door het coronavirus. Het zou volgens de Telegraaf om maar liefst 11 spelers gaan van de Amsterdammers. Maandag, een dag voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland, kreeg Ajax het slechte nieuws te horen. De club heeft te maken met meerdere coronagevallen.

Ajax reist met zeventien spelers af naar Denemarken. Andre Onana, Maarten Stekelenburg, Davy Klaassen, Zakaria Labyad, Dusan Tadic en Ryan Gravenberch ontbreken. Zij speelden zaterdag nog tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie.

Omdat een PCR-test niet altijd betrouwbaar is, is er maandag een nieuwe test gedaan. De uitslag daarvan is binnen 24 uur bekend. Mochten de positief geteste Ajacieden dan een negatieve uitslag krijgen, kunnen ze alsnog afreizen naar Denemarken. Mits de UEFA dat toestaat, voegt De Telegraaf toe.

Omdat Onana én Stekelenburg positief getest zijn, lijkt het erop dat Kjell Scherpen tegen Midtjylland zijn officiële Ajax-debuut gaat maken. Ajax kan in Denemarken geen beroep doen op een reservekeeper. Mocht Scherpen uitvallen, dan moet een veldspeler het doel verdedigen.

De selectie van Ajax
Scherpen, Schuurs, Mazraoui, Blind, Martínez, Tagliafico, Klaiber, Timber, Álvarez, Ekkelenkamp, Neres, Antony, Promes, Traoré, Huntelaar, Brobbey, JensenLaat een reactie achter

Your email address will not be published.