Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Martin Jol op zijn pik getrapt door Ajax-TD Marc Overmars’

Marc Overmars de technisch directeur van Ajax heeft dit seizoen de spelers Danilo Pereira en Vaclav Cerny uitgeleend aan FC Twente en ze presteren daar uitstekend. Ook ADO Den Haag wilde deze spelers graag huren maar liep dus een blauwtje.

“ADO wilde Danilo en Cerny ook”, vertelt Valentijn Driessen in Voetbalpraat. “Jol had Overmars gebeld en Overmars zei: ‘Wat ga jij die jongens brengen? Waarom zouden ze bij jou beter worden?’ Dus Martin Jol was op z’n pik getrapt door Overmars. FC Twente, met Ten Hag op de achtergrond, heeft dat snel opgepakt en ze wel binnengehaald.”

Ajax verhuurde Danilo dus, maar was hij in deze selectie niet heel bruikbaar geweest? Kenneth Perez: “Dat is niet te zeggen. Het is totaal anders om bij Ajax te voetballen dan bij FC Twente op huurbasis, waar alles mag en niks moet. Traoré vond ik afgelopen weekend echt niet goed spelen in alles wat je moet doen als spits.”

“Het kaatsen en de bal afgeven en dat soort dingen. Hij heeft wel drie hele belangrijke penalty’s veroorzaakt voor Ajax, maar Danilo is in potentie een betere kaatser en een meer technische speler. Nu maakt hij ook nog goals”, legt de Deense voetbalanalist uit.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.