Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Oranje vanavond met opvallende opstelling tegen Spanje’

Het Nederlands elftal speelt vanavond een vriendschappelijk interland tegen Spanje. En de verwachting is dat bondscoach Frank de Boer gaat uitpakken met een opvallende opstelling. Zo weet het AD te melden dat Davy Klaassen en Luuk de Jong zullen gaan starten.

Er liggen nog wel een paar vraagstukken op tafel: “Hoe gaat Oranje verder zonder Virgil van Dijk? Behalve een topverdediger ontbreekt nu voor lange tijd óók de leider en stuurman van achteruit. Met Van Dijk kon al niet altijd worden voorkomen dat het team uit elkaar viel in wedstrijden. Hoe compact houdt Oranje het zónder hem?”

De krant vervolgt: “Daarnaast is de vraag: kan De Boer nieuwe impulsen geven op het middenveld en in de aanval? Davy Klaassen gaat vanavond zeker minuten maken. Voor de 27-jarige Ajacied wordt het zijn eerste interland in drie jaar. Klaassen is typisch zo’n speler met wie De Boer iets eigens aan dit Oranje kan geven. Een middenvelder met scorend vermogen, iets wat Marten de Roon, Davy Pröpper, Frenkie de Jong of Tonny Vilhena niet hebben, of in veel mindere mate.”

De aanval wordt hoogstwaarschijnlijk gevormd door Memphis Depay en de bovengenoemde De Jong: “Met Depay wil De Boer ook aan de slag. Hij noemde het vorige maand al een optie om hem vaker te laten samenspelen met Luuk de Jong. De spits van Sevilla als diepste man voorin en Depay zwervend in een vrije rol daaromheen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.