Voetbal4u.com

Eredivisie Feyenoord-aanwinst Lucas Pratto heeft boodschap voor Ajax

Lucas Pratto speelt de rest van het seizoen voor Feyenoord en de Rotterdammers zijn blij met hun nieuwe spits. Zelf kijkt hij erg uit naar de wedstrijden tegen Ajax.

“Ik wil in elke wedstrijd honderd procent presteren, maar het klopt wel dat ik houd van belangrijke wedstrijden en heb laten zien dat ik op cruciale momenten goed presteer”, citeerde De Telegraaf. “Dat heb ik bij al mijn clubs laten zien, met doelpunten. Ik ben in dat soort wedstrijden misschien net wat meer geconcentreerd en gefocust.”

De vergelijking tussen Feyenoord – Ajax en River Plate – Boca Juniors wil Pratto niet maken. “Ik denk dat ieder land zijn eigen stijl, tradities en Super Clasico heeft. Ik kijk er ontzettend naar uit om De Klassieker te mogen ervaren. Jammer dat er nog geen publiek bij mag zijn, maar ik hoop dat ik zal spelen en heb er veel zin in. Ik voel me in ieder geval ontzettend goed en ben er klaar voor. Ik heb hier al individueel getraind en de testuitslagen waren goed. Ik heb me in de periode hiervoor ook fit gehouden in Argentinië.”

In 2018 speelde Pratto misschien wel de grootste wedstrijd van zijn carrière: de finale van Copa Libertadores tegen aartsrivaal Boca Juniors. “Het was een unieke Copa-ervaring”, herinnerde de spits zich. “Uiteraard was de situatie heel vreemd. Na de heenwedstrijd werd onze spelersbus bij de terugkeer naar huis gesloopt. Toen gebeurde er nog niet veel, maar in aanloop naar de return werd er een ruit ingegooid, waarbij een speler gewond raakte. Daarna is alles in gang gezet om die wedstrijd te verplaatsen naar Madrid. Dat leverde allemaal veel stress op. Er waren veel vermoeide spelers meegereisd, met name op het mentale vlak.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.