Voetbal4u.com

Eredivisie ‘PSV wordt landskampioen, en Ajax niet eens tweede’

In een gesprek met het Algemeen Dagblad blikken de broers Willy en René van de Kerkhof vooruit op de topper tussen Ajax en PSV van morgen.

“Ik heb zomaar het gevoel dat het wel eens een heel doelpuntrijk potje kan gaan worden in Amsterdam. Ik hou het op 3-3”, opent René. “Kijk, bij PSV zie je heus wel dat er sprake is van een opgaande lijn onder Roger Schmidt. Dat pressingvoetbal is nu en dan echt leuk om te zien. Probleem is alleen dat een hele goede eerste helft zomaar afgewisseld kan worden met een hele beroerde tweede. En dat uit zich ook in de resultaten, met name in uitwedstrijden. Punten verspelen bij SC Heerenveen en FC Twente en verliezen bij Vitesse; dat mag PSV natuurlijk nooit gebeuren. Het is nog te instabiel. En, tja, Ajax. Die verliezen in december dan opeens uit het niets van FC Twente en komen tegen Willem II niet verder dan een puntje. Je kunt dus niet bepaald zeggen dat Ajax favoriet is zondag. Vandaar mijn prognose van een gelijkspel. Zouden Willy en ik voor tekenen ook.”

Toch denkt René dat PSV kampioen gaat worden. “Dat denkt heel Eindhoven en dat denken Willy en ik ook. Aanvallend hebben we gewoon de meeste kwaliteit, terwijl we op het middenveld kunnen kiezen wie we opstellen; zoveel aanbod is er. Maar AZ, dat Ajax voorbij gaat op de ranglijst, zal er tot op de slotdag heel kort op staan. Noteer alvast maar: 1. PSV, 2. AZ, 3. Ajax en 4. Feyenoord. Dat is de eindstand.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.