Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax content met fitte Schone, maar twijfelt over contract’

Lasse Schone houdt momenteel zijn conditie op peil bij Ajax en hoopt op een contract. De Amsterdammers zelf zijn onder de indruk van zijn fitheid maar twijfelen wel over een nieuw dienstverband.

‘Lasse Schöne traint mee en kan binnen enkele uren worden vastgelegd’, schreef De Telegraaf maandagavond. De krant stelde dat het aantrekken van de transfervrije Deen ‘geen overbodige luxe’ zou zijn. Jurgen Ekkelenkamp maakt nog weinig indruk en Mohammed Kudus is naast een grote aanwinst ook erg blessuregevoelig gebleken. ‘Schöne zou Huntelaar kunnen aflossen als publiekslieveling en zijn salaris is normaal gesproken geen probleem, omdat Genoa hem bij het ontbinden van zijn contract een zak geld meegaf’, vervolgde het dagblad. Ook voor Schöne zelf zou een transfer mooi zijn, omdat hij zich in de kijker kan spelen voor het aankomende EK.

Toch heersen er twijfels bij Ajax. ‘De Deen gaf bij zijn vertrek na een geweldig seizoen aan het niet nog een keer te kunnen opbrengen zich in de basis te knokken, is 34 en stond maanden aan de kant (speelde 29 juli voor het laatst een wedstrijd, red.). Twijfels zijn er ook, omdat Ajax zich misschien beter op een spits kan richten. Na het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar blijft met Sébastien Haller nog één ‘onomstreden’ spits over. ‘In de Klassieker was Lassina Traoré nog afwezig en werd duidelijk dat Brian Brobbey nog stappen moet zetten om een volwaardig alternatief te zijn in de Eredivisie, laat staan in de Europa League.’

De krant wees vervolgens op het zware programma van de Amsterdammers, die nog meedoen om de titel, de KNVB Beker en de Europa League. ‘Tegen FC Twente en Feyenoord liepen meerdere spelers op hun laatste benen’, zag de krant. ‘Een blessure van Haller zou een horrorscenario zijn.’ Of er daadwerkelijk een spits aangetrokken gaat worden, zal afhangen van de Raad van Commissarissen. Die zou door directeur voetbalzaken Marc Overmars overtuigd moeten worden om geld op tafel te leggen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.