Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Joey Veerman is rijp voor Ajax, Feyenoord of PSV’

Analist en voormalig topvoetballer Rafael van der Vaart ziet het helemaal zitten in Joey Veerman. Hij denkt dan ook dat de middenvelder van SC Heerenveen een aanwinst zou zijn voor Ajax, Feyenoord en PSV.

In Studio Voetbal noemde de voetbalanalist hem al ‘de Pirlo van sc Heerenveen’. “Die jongen geeft ballen die je niet verwacht. Vaak zeggen mensen dan: zó, hij zag de oplossing al voordat hij de bal kreeg. Maar dat klopt niet. Het is namelijk geen kwestie van zien, maar vóélen waar je medespelers staan. Veerman heeft dat gevoel”, vertelt hij in de Leeuwarder Courant.

“Ga jij maar eens ballen over veertig meter op de stropdas leggen. Zeker op deze slechte velden”, vervolgt Van der Vaart. “Veerman is op elke positie bij Heerenveen de beste speler. Dus moet je kijken: wat is de beste combinatie? Met Halilovic heeft Heerenveen nu een controleur die niet alleen ballen afpakt, maar ook goed kan voetballen. Ik vind het logisch dat Veerman nu iets aanvallender speelt, want een trainer wil ook dat zijn spitsen goede ballen krijgen.”

Zijn advies aan de topclubs is dan ook duidelijk: toeslaan. Zijn ‘dynamische vermogen’ roept nog wel vraagtekens op, maar stelt Van der Vaart. “Laten we hopen dat een Nederlandse topclub hem oppikt. Want ik vind hem echt de leukste speler van de Eredivisie. Voetballers zoals Veerman zijn van een uitstervend ras. Daarom hou ik ook van dat soort spelers.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.