Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax en Andre Onana spoedig in gesprek over contractsituatie’

Andre Onana is de komende twaalf maanden niet inzetbaar voor Ajax vanwege een dopingschorsing. De Amsterdammers gaan hier niet mee akkoord en hopen bij de FIFA een betere straf te ontvangen.

Aanvankelijk leek Onana met twaalf maanden nog goed weg te komen. Straffen van twee tot vier jaar zijn namelijk ook mogelijk in een dergelijke situatie, maar de UEFA ging dusdanig mee in het verhaal van Ajax dat de schorsing beperkt bleef tot één jaar. Ajax gaat echter in beroep via het CAS.

In de voetbalpodcast van De Telegraaf vertelt clubwatcher Mike Verweij: “Er is nog steeds heel goede hoop bij Ajax dat die schorsing een stuk korter wordt dan een jaar. Dat is gebaseerd op de uitspraak van de UEFA. Zij geven ook aan dat er een vergissing is geweest.”

Ook weet Verweij: “De zaakwaarnemer van Onana zal binnenkort aanschuiven in de ArenA en dan wordt de situatie besproken. Ik begreep dat het arbeidsrechtelijk bijna niet mogelijk is om zijn salaris in te houden. Maar er zal ongetwijfeld gesproken gaan worden over een nieuw contract. Ajax zal niet willen dat hij in februari 2022 weer gaat voetballen en dan al mag onderhandelen met andere clubs om in de zomer transfervrij naartoe te gaan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.