Voetbal4u.com

‘Donyell Malen en Eran Zahavi vullen elkaar niet goed aan’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Wim Kieft is niet onder de indruk van het spitsenkoppel Donyell Malen en Eran Zahavi. Dit schijft hij in zijn column voor de Telegraaf. Hij ziet dat bij beide aanvallers de ambitie spat ervan af spat. Malen en Zahavi willen zich volgens Kieft echter niet voor elkaar wegcijferen, waardoor zij geen ideaal spitsenduo vormen. ‘Maar als pure doelpuntenmakers zijn ze wel belangrijk voor PSV.’

In zijn sterkste opstelling kiest PSV-trainer Roger Schmidt doorgaans voor Malen en Zahavi als spitsenkoppel. De aanwezigheid van de Israëliër helpt Malen volgens Kieft niet bij de ambitie van de Nederlandse aanvaller om te groeien als doelpuntenmaker en uiteindelijk een transfer te maken naar een grote Europese competitie. ‘Mooi zou zijn als ze complementair aan elkaar zouden zijn, maar daar is niet echt sprake van’, schrijft hij.

Afgelopen donderdag zag Kieft dat Malen na de dubbelslag van Zahavi tegen Olympiakos volledig gefocust op scoren was. ‘Malen wilde niet achterblijven en liep zichzelf voorbij door sommige acties te ver door te voeren. Dat is ook jeugdigheid. Eigenlijk moet je voor jezelf stellen: het is niet mijn dag, maar zijn dag. In plaats van: leuk die twee doelpunten, maar niet ten koste van mij. Dat egoïstische moet eruit. Die individuele groei moet Malen nog maken’, gaat hij verder.

De kwaliteiten van Malen niet ter discussie, zo stelt Kieft. ‘Hij komt bijna altijd op het juiste moment in kansrijke positie. Maar toch is Zahavi veel meer eerste keus voor Roger Schmidt dan Malen. Schmidt heeft de Israëliër ook naar Eindhoven gehaald. Is hij fit dan speelt Zahavi nagenoeg altijd, terwijl Schmidt Malen veel meer rust geeft en vaker wisselt. Als Malen iedere keer wordt gewisseld, dan kan hem dat zomaar het gevoel geven dat Schmidt Zahavi belangrijker vindt.’

‘Zulke beslissingen van Schmidt verstoren tevens het ritme bij Malen, die toch opgejaagd wordt door zijn ambitie om belangrijk te zijn voor PSV en een grote carrière nastreeft. Zahavi mag dan net zo ambitieus zijn om doelpunten te maken als Malen; hij heeft dit altijd op een lager niveau gedaan zoals in Israël en China. In de Eredivisie en eerder in de Serie A in Italië scoort hij veel moeizamer.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *