Voetbal4u.com

Spanje ‘David Alaba tekent voor vijf jaar bij Real Madrid’

David Alaba speelt na de zomer vrijwel zeker voor Real Madrid. De verdediger kan transfervrij vertrekken bij Bayern Munchen en in Madrid ligt een contract voor vijf seizoenen voor hem klaar.

Dat schrijft Sky Sports althans. Alleen de handtekening van Alaba ontbreekt nog onder de verbintenis, maar die zal ergens in de komende weken officieel worden gezet volgens het doorgaans betrouwbare Engelse medium. Er ligt al een akkoord tussen alle betrokken partijen, waardoor Real Madrid de hevige concurrentiestrijd rondom de Oostenrijker gewonnen heeft.

Alaba speelt sinds 209 al voor Der Rekordmeister, dat hem op jonge leeftijd overnam van Austria Wien, voor wie hij op dat moment overigens nog niet gedebuteerd was. De achterhoedespeler kwam vervolgens tot meer dan vierhonderd officiële wedstrijden en won negen landstitels en kan komend weekend de tiende Bundesliga-titel pakken.

Niet alleen Alaba is de grote speler die in de komende zomer een aflopende verbintenis heeft. Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Sergio Ramos (Real Madrid), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Ángel Di Maria (Paris Saint-Germain), Memphis Depay (Olympique Lyon) en natuurlijk Lionel Messi (FC Barcelona) hebben vanaf juli een transfervrije status.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.