Voetbal4u.com

Eredivisie AZ haalt Maarten Martens terug op het oude nest

Maarten Martens gaat aan de slag als hoofdtrainer van Jong AZ. Dit weet Voetbal International te melden. Met Maartens haalt AZ een bekende naam terug naar Alkmaar.

De 36-jarige Belg was als speler tussen 2006 en 2014 actief bij de huidige nummmer drie van de Eredivisie. In totaal speelde hij 233 wedstrijden voor de club, waarin hij goed was voor vijftig doelpunten. Met AZ won hij drie prijzen: de landstitel (2009), de Johan Cruijff Schaal (2009) en de KNVB Beker (2013).

Na zijn vertrek bij AZ in 2014 ging Martens aan de slag bij PAOK Saloniki. Het Griekse avontuur werd geen groot succes, waarna hij terugkeerde naar België om bij Cercle Brugge zijn loopbaan af te sluiten. De afgelopen jaren heeft Martens aan de weg getimmerd. De laatste jaren was hij actief bij Club Brugge, waar hij onder meer assistent-trainer van het beloftenteam is geweest. Jong AZ wordt de eerste klus van Martens als hoofdtrainer.

De beloften uit Alkmaar spelen de komende week nog twee wedstrijden alvorens de zomerstop begint. Vrijdag neemt de ploeg van Vonk het op tegen Excelsior, vijf dagen later staat het duel met FC Volendam op het programma. Met nog twee wedstrijden te gaan bezet Jong AZ de zeventiende plaats in de Eerste Divisie.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.