Voetbal4u.com

Duitsland ‘Justin Kluivert kan definitieve overstap maken naar Leipzig’

De nieuwe trainer van RB Leipzig ziet het zitten in Justin Kluivert. En daarom zou het goed kunnen dat hij deze zomer definitief gaat worden overgenomen van AS Roma.

Hij maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Roma naar Leipzig. Naar verluidt namen de clubs in de overeenkomst een koopoptie van om en nabij de tien miljoen euro op. Die optie zou waarschijnlijk niet zijn gelicht als Nagelsmann trainer was gebleven. De Duitse oefenmeester kiest doorgaans voor een systeem zonder buitenspelers, terwijl Kluivert op de flanken juist het beste uit de voeten kan. In de 24 wedstrijden die de aanvaller dit seizoen speelde, maakte geen overtuigende indruk.

In het systeem van Marsch zou Kluivert beter passen, daar de Amerikaanse trainer doorgaans wel met buitenspelers speelt. Het maakt volgens bovengenoemd Duits medium de kans plots weer een stuk groter dat de voormalig speler van Ajax komende zomer definitief de overstap naar de Bundesliga maakt. Kicker stelt overigens dat er in de huurovereenkomst geen koopoptie is opgenomen, waardoor de clubs eerst nog overeenstemming moeten bereiken over een transfersom.

Of Roma bereid is om mee te werken aan een definitief vertrek van Kluivert, hangt ook af van de plannen van José Mourinho. In Italië doet het gerucht de ronde dat de Portugese trainer het wel ziet zitten in Kluivert, wat het voor Leipzig lastiger maakt de vleugelaanvaller definitief over te nemen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.