Voetbal4u.com

Eredivisie Quincy Promes: ‘Mijn eerste jaar bij Ajax was geweldig’

Quincy Promes heeft in een uitgebreid interview met het AD teruggeblikt op zijn transfer naar Ajax. Er werd hem gevraagd of de transfer hem naar Amsterdam uiteindelijk is tegengevallen.

“Nee, helemaal niet zelfs”, aldus Promes. “Het eerste jaar was geweldig. Het was jammer dat we uit de Champions League vlogen, maar ik was topscorer in dat toernooi. Corona heeft een einde gemaakt aan het seizoen, daar kon niemand iets aan doen.”

Het tweede seizoen was echter niet zoals het eerste. “Daar moet je eerlijk in zijn”, zo geeft hij aan. “Ik kwam op een andere positie te spelen. Vanaf de linkerkant is het heel anders dan vanaf de nummer 10-positie bij Ajax. En natuurlijk heb ik Hakim Ziyech enorm gemist. Wat ik met Hakim had, was uniek.”

De transfer naar Spartak Moskou was voor de aanvaller logisch. “Als ik bij Ajax op de bank was blijven zitten, was de kans niet zo groot geweest dat ik er nu bij was geweest dit EK”, zegt hij daarover. “Alleen om die reden ben ik naar Rusland gegaan. Nergens anders om.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.