Voetbal4u.com

Eredivisie Zó kijk je vanuit het buitenland naar Oranje op het EK voetbal

De eerste poulewedstrijden van EURO 2020 zijn gespeeld. Het Nederlands Elftal heeft de wedstrijd tegen Oekraïne gewonnen en er staan nog minstens twee wedstrijden op het programma van Oranje. Maar wat als je naar het buitenland wilt, nu de reisbeperkingen langzamerhand worden opgeheven? 

Vaak ben je in het buitenland aangewezen op wedstrijden met commentaar in een andere taal, bijvoorbeeld Duits of Spaans. Gelukkig kun je ook het EK voetbal kijken vanuit het buitenland met Nederlands commentaar, met behulp van een VPN.

Geoblokkade op Nederlandse uitzending

De Nederlandse uitzending van de EK-wedstrijden is in het buitenland meestal niet toegankelijk. Je krijgt er te maken met een geoblokkade en in beeld staat dan iets als ‘Content niet beschikbaar buiten Nederland’.

Dit komt doordat de NOS, die de Nederlandse uitzending verzorgt, enkel voor rechten heeft betaald om de wedstrijden van Oranje in Nederland uit te zenden. Daarom is het niet mogelijk om buiten Nederland de EK-wedstrijden met Nederlands commentaar te kijken.

Tóch het EK kijken met Nederlands commentaar

Ook al moet je een omweg nemen, het is niet onmogelijk om het EK vanuit het buitenland te volgen onder begeleiding van Nederlands commentaar. Sterker nog: met een VPN is het eigenlijk heel simpel voor elkaar te krijgen.

Met een zogeheten virtueel privénetwerk verloopt al je internetverkeer via een extra server. Die server zorgt ervoor dat je online minder herkenbaar bent. Dat is precies wat je nodig hebt om in het buitenland de Nederlandse wedstrijden te streamen.

Je locatie aanpassen met een VPN

Om de wedstrijden live te volgen via NPO Start, bepaalt de streamingdienst jouw locatie namelijk op basis van het IP-adres waarvandaan je aan het internetten bent. Dat IP-adres is gekoppeld aan je verbinding. En loopt je verbinding via een extra VPN-server, dan ben je enkel nog herkenbaar aan de hand van het IP-adres van die server.

Staat de server waarmee je een VPN-verbinding aanlegt in Nederland, dan lijkt het voor NPO Start alsof je als Oranjefan vanuit Nederland de wedstrijd wilt kijken. De geoblokkade is dan verdwenen.

Mis geen seconde met een snelle verbinding

Je hoeft dus geen seconde te missen van alle acties van het Nederlands elftal tijdens EURO 2020. Tenminste, als je kiest voor een goede VPN. Er zijn namelijk ook veel gratis VPN-abonnementen die qua snelheid toch wel te wensen overlaten.

Wil je dus zonder vertraging genieten van alle EK-wedstrijden, ga dan voor een betaald VPN-abonnement. Het kost je maar een paar euro per maand, maar daarmee hoef je tenminste niet via gejuich in de omgeving erachter te komen dat er straks ook in jouw beeld een doelpunt te zien is.

Zal Dumfries de komende wedstrijden nog een goal op zijn naam schrijven? Of een van de andere Oranje helden? We gaan het zien… Ook vanuit het buitenland!Laat een reactie achter

Your email address will not be published.