Voetbal4u.com

Spanje Real Madrid kondigt vertrek van Sergio Ramos aan

Real Madrid zal vandaag het afscheid aankondigen van clubicoon Sergio Ramos (35). De mandekker heeft een aflopend contract en zal deze niet gaan verlengen. Dat heeft Real Madrid bekend gemaakt.

Ramos, die het EK mist vanwege aanhoudend blessureleed, twijfelde al veel langer over een langer verblijf bij De Koninklijke en had zijn keuze gemaakt, totdat Ancelotti werd gepresenteerd als nieuwe coach. De Italiaanse manager probeerde de aanvoerder van Real Madrid over te halen om langer te blijven, maar die missie is mislukt.

Op 30 juni is Ramos dus een vrij man, ondanks dat de nummer twee van Spanje hem een tweejarige aanbieding deed om bij te tekenen. Daarbij had hij tien procent van zijn salaris moeten inleveren, maar kon hij nog wel minimaal twee jaar blijven. Met zijn 35 jaar was dat financieel een interessant aanbod, maar de Spanjaard gaf aan ‘toe te zijn aan een nieuw avontuur’.

De man die in 2005 over kwam van Sevilla speelde in totaal bijna zevenhonderd officiële wedstrijden voor Real Madrid, waarin hij 101 (!) doelpunten maakte en ook nog eens veertig assists gaf. In de laatste jaren nam hij weliswaar de strafschoppen, maar toch is het aantal doelpunten voor een centrale verdediger krankzinnig hoog. In totaal won hij vijf maal La Liga, viermaal de Champions League en tweemaal de Copa del Rey.

Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Ramos ligt. Hij werd eerder weleens gelinkt aan een avontuur in de MLS, maar ook vanuit Europa zou de 180-voudig international van Spanje nog opties hebben. Sevilla zou volgens El Chiringuito er alles voor over hebben om hem terug te halen naar de club waar het voor hem alelmaal begon. Ook Manchester United werd gelinkt aan Ramos.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.