Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Donyell Malen is een speler met extra kwaliteiten’

Georginio Wijnaldum was gisteren de grote man bij Oranje met twee goals tegen Noord-Macedonie. Toch zag hij ook dat het er nodige misging en looft hij het spel van Donyell Malen.

“Het is moeilijk, je moet het natuurlijk uit jezelf halen. Om toch te doen wat je de wedstrijden hiervoor deed”, begint Memphis na de wedstrijd in gesprek met de NOS. “We waren soms te gemakzuchtig, waardoor we heel veel meters moesten lopen. In andere wedstrijden gaat de situatie anders zijn, dan speel je ook anders.”

Samen met Memphis en Malen speelde Wijnaldum een belangrijke rol voor Oranje. De Paris Saint-Germain-middenvelder looft Malen. “We weten allemaal wat de kwaliteiten van Donyell zijn, in de diepte is het een enorme dreiging. Dat geeft mij en Memphis ook meer ruimtes. Het is goed dat er een speler binnen de lijnen komt met extra kwaliteiten, en Donyell is zo’n speler.”

Het is nog even afwachten wie de tegenstander van Nederland gaat worden in de achtste finales. Wijnaldum kan er nog niet veel over zeggen. “We moeten het ook tegen andere landen laten zien. Dat moeten we de volgende keer doen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.