Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Feyenoord vergat clausule in contract van Berghuis te zetten’

Steven Berghuis kan deze zomer Feyenoord voor slechts vier miljoen euro verlaten. Dit komt omdat Sjaak Troost de voorgang van Frank Arnesen vergeten is een clausule in het contract te zetten dat hij voor dit bedrag alleen naar een buitenlandse club kan.

Dat heeft Valentijn Driessen verteld in het tv-programma Oranjezomer, waar de overgang van Berghuis besproken werd. “Sjaak heeft destijds zijn contract verlengd toen PSV hem wilde hebben. Toen stond heel Rotterdam op z’n achterste benen. Sjaak heeft toen gezegd: ‘je krijgt iets meer dan twee miljoen euro salaris, plus een clausule: over anderhalf jaar mag je voor vier miljoen euro weg’. Maar daar had hij bij moeten zetten: naar het buitenland. Niet naar Ajax of PSV. Dat zijn ze vergeten.”

Destijds was het idee om zaakwaarnemer Mino Raiola een hoger bedrag te laten vragen, waarbij de extra opbrengst boven de vier miljoen euro zou worden verdeeld. Maar inmiddels is hij gewisseld van zaakwaarnemer. “En Guido Albers zegt gewoon: ‘er staat vier miljoen euro’. Dat heeft Ajax ook ingezien en die zeggen gewoon: wij betalen vier miljoen euro.” Ook verwacht Driessen dat Ajax voor de komst van Berghuis maar weinig commissie hoeft te betalen.

Zeker is volgens de journalist van De Telegraaf in elk geval dat Ajax concreet is. “Ajax heeft besloten om een officieel bod te doen. En dat ziet hij ook zitten, anders doe je geen officieel bod. Dan breng je hem alleen maar in de problemen”, doelt Driessen op de onrust die er bij de fans kan ontstaan als de deal rondkomt. “Hij wil graag.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.