Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax plant oefenpot in tegen RB Leipzig

Ajax zal op 31 juli een oefenwedstrijd spelen tegen het Duitse RB Leipzig. De ontmoeting tussen Ajax en Leipzig betekent voor Brian Brobbey een weerzien met zijn oude club.

De negentienjarige aanvaller had de optie om zijn contract in Amsterdam te verlengen, maar koos voor een overstap naar de club die het afgelopen seizoen op de tweede plaats eindigde in de Bundesliga.

Brobbey kan bij zijn nieuwe club zijn borst natmaken, want voor de spitspositie ondervindt hij hevige concurrentie. Onlangs nog nam Leipzig bewezen doelpuntenmaker André Silva over van Eintracht Frankfurt. Bovendien lopen met Alexander Sørloth, Yussuf Poulsen en Hee-chan Hwang nog meer spelers bij de club rond die op de positie van Brobbey uit de voeten kunnen.

Ajax begon afgelopen weekend de voorbereiding met een 6-0 overwinning op Koninklijke HFC. Dinsdag werd er verrassend gelijkgespeeld tegen Quick ’20: 1-1. Ajax oefent in de voorbereiding ook nog tegen SC Paderborn (10 juli), RSC Anderlecht (16 juli) en Bayern München (24 juli).Laat een reactie achter

Your email address will not be published.