Voetbal4u.com

Eredivisie OFFICIEEL: Teun Koopmeiners zet loopbaan voort bij Atalanta

Teun Koopmeiners verruilt AZ voor Atalanta Bergamo. De middenvelder tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Italiaanse club. Dit bevestigde hij tegenover de camera’s van ESPN.

Koopmeiners kreeg al maanden vragen over de situatie. “Ik kon daar niet alles over op tafel gooien, dat is logisch. Maar ik kan nu zeggen dat het rond is. Ze halen me als een middenvelder, maar ze weten dat ik ook als verdediger uit de voeten kan.” Koopmeiners spreekt over een vreemde situatie. “In het hotel, waar we ter voorbereiding op het duel verbleven, hoorde ik dat het definitief was.”

Bij Koopmeiners namen de emoties vanaf dat moment de overhand. “Ik heb dertien jaar voor AZ gespeeld en ik ga nu voor vijf jaar tekenen, zei de linkspoot snikkend. “Het was een heel bijzondere periode en het is heel mooi dat ik nu een stap mag gaan maken.”

Koopmeiners is de volgende speler van AZ die voor miljoenen naar het buitenland verkast. De middenvelder levert naar verluidt een bedrag van rond de vijftien miljoen euro op. In Bergamo treft Koopmeiners veel landgenoten: naast Marten de Roon, Sam Lammers en Hans Hateboer kan hij ook in zijn moedertaal praten met de Nederlandse Duitser Robin Gosens.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.