Voetbal4u.com

Eredivisie Andre Onana komt met statement na comeback bij Ajax

Ajax-doelman Andre Onana is een blij man nu hij weer op het trainingsveld staat bij Ajax. Zijn maandenlange schorsing vanwege het gebruik van een verboden middel zit er sinds maandag officieel op. De doelman uit Kameroen stond voor het eerst in lange tijd weer op het veld met zijn ploeggenoten in Amsterdam. Vanaf 4 november mag hij weer wedstrijden spelen.

‘Ik heb geleerd dat het niks uitmaakt wat anderen denken’, schrijft Onana in een statement op zijn eigen Instagram-pagina. ‘Het belangrijkste is om jezelf te waarderen, weten wie je bent en hoe je je voelt. Wat mij niet kapot maakt, maakt me alleen maar sterker. Ik ben terug’, schrijft de keeper in hoofdletters. De komende weken zal hij meetrainen bij Jong Ajax, waar Jay Gorter vaste keeper is.

Onana heeft volgens De Telegraaf liefst tien clubs in het buitenland waar hij naartoe kan verkassen. De sluitpost heeft een langer verblijf in Amsterdam echter nog altijd niet uitgesloten. Het kamp-Onana is nog altijd bereid om te luisteren naar een nieuwe aanbieding van Ajax. Zijn contract loopt daar volgend jaar zomer af.

Onana dacht acht maanden geleden een aspirientje te nemen om zijn hoofdpijn tegen te gaan, maar hij nam per abuis een plaspil van zijn vrouw. De UEFA geloofde dat het geen opzet was, maar besloot de doelman alsnog lang te schorsen. Toch werd zijn straf vanwege het onbewustzijn verkort. Onana was voor zijn schorsing een van de meest begeerde keepers ter wereld.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.