Voetbal4u.com

Eredivisie PEC Zwolle contracteert twee nieuwe spelers

PEC Zwolle heeft zich versterkt op de transfermarkt. Ryan Koolwijk (36) en Leandro Fernandes (21) komen namelijk de selectie een impuls geven.

Dat de Zwollenaren twee weken na het verstrijken van de zomerse transferdeadline nog zaken doen, heeft te maken met het wegvallen van Pelle Clement en Mustafa Saymak. Clement werd onlangs aan zijn enkel geopereerd en zal de komende tijd niet in actie kunnen komen. Saymak zit eveneens in de lappenmand.

“Met het tijdelijk wegvallen van Pelle en Mustafa werd de spoeling op het middenveld te dun. Ryan is fysiek sterk en heeft veel ervaring, terwijl Leandro als aanvallende middenvelder een goede indruk heeft gemaakt toen hij hier begin dit seizoen op proef was. Het is mooi dat het gelukt is beide spelers aan de selectie toe te voegen. Ze zijn fit en staan in de startblokken om de eerste meters op het trainingsveld deze week te maken”, aldus Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle.

Met Koolwijk en Fernandes trekt PEC Zwolle een routinier en talent aan. Koolwijk stond tot voor kort op de loonlijst bij Almere City FC, maar liet na een gesprek met trainer Gertjan Verbeek zijn contract ontbinden. Fernandes trainde deze zomer al mee in Zwolle, maar kreeg toen geen contract aangeboden. De jonge middenvelder genoot zijn jeugdopleiding bij PSV en Juventus. De afgelopen seizoenen werd hij verhuurd aan Fortuna Sittard en Pescara.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *