Voetbal4u.com

Eredivisie Eran Zahavi: ‘Als ze niet hadden willen blijven, was ik vertrokken bij PSV’

In mei van dit jaar werd PSV-spits Eran Zahavi opgeschrikt door een overval op zijn huis en de nasleep hiervan is nog steeds aanwezig.

Zijn vrouw en kinderen werden vastgebonden, hun monden werd afgeplakt met tape en het haar van zijn vrouw werd afgeknipt: Zahavi wist niet wat hem begin overkwam, toen hij vlak voor de wedstrijd tussen PSV en Willem II halsoverkop naar huis moest in Amsterdam. “Dat ik nog bij PSV speel, komt door hen. Als ze niet hadden willen blijven, dan had ik moeten vertrekken. Familie gaat boven alles”, vertelt Zahavi nu aan de Volkskrant.

De Israëlische routinier (34) heeft er nooit een geheimm van gemaakt dat zijn vrouw eigenlijk meteen wilde vertrekken. Ook hadden zijn kinderen paniekaanvallen als er werd aangebeld. Toch bleven Zahavi en zijn gezin in Nederland. “In de zomer hebben mijn vrouw en ik er rustig over nagedacht. We geloven erin dat alles wat wij doen onze kinderen zal beïnvloeden. Dat staat voorop: onze rol als ouder. We besloten te blijven.”

“We moeten ermee omgaan”, vervolgt Zahavi. “Het is een groot offer van mijn vrouw. Als zij zegt: ik kan hier niet meer blijven, kan niemand daar iets van zeggen. Natuurlijk zijn er nog dagen dat ze het moeilijk heeft. Maar we kunnen het aan.” Zijn gezin kreeg professionele hulp. “We willen het opzijschuiven en doorgaan. Natuurlijk was het traumatisch. Maar als we er niet de hele tijd mee bezig zijn, wordt het voor de kinderen ook makkelijker.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.