Voetbal4u.com

Eredivisie Willem van Hanegem maakt gehakt van Roger Schmidt

Analist Willen van Hanegem heeft weinig goede woorden over voor PSV-trainer Roger Schmidt. Gisteren verloor jij in eigen huis met maar liefst 0-4 van Feyenoord. De Duitse trainer wisselde zijn ploeg ‘uit de wedstrijd’, constateert De Kromme.

‘Alleen in Eindhoven vinden ze het allemaal logisch wat hij allemaal doet, begreep ik. Of ze zeggen het maar om de trainer niet tegen het hoofd te stoten’, begint Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Het wisselbeleid van Schmidt werkt averechts, ziet hij: de PSV’ers maakten tegen Feyenoord een uitgebluste indruk. ‘Dat wordt die gasten allemaal aangepraat door die schriftgeleerden.

‘En dan Cody Gakpo zo vroeg in de wedstrijd, een topper in Nederland, naar de kant halen bij een achterstand? Ja, dan fluiten de mensen. Want ze zijn niet gek hè?’, vervolgt Van Hanegem. ‘PSV wil na de zestien punten achterstand op Ajax vorig seizoen nu eens echt meedoen. Ze hebben allerlei dure spelers gehaald, maar in een topwedstrijd in de Eredivisie handelt de trainer alsof hij nog een oefenwedstrijd in de voorbereiding speelt.’

‘Dat mag je als clubleiding best eens tegen het licht houden deze week. En het eens minder rooskleurig voorstellen’, stelt de oud-international. PSV is de koppositie ook kwijt aan Ajax. ‘Nee, PSV gaat het Ajax niet heel moeilijk maken. Dat zei ik ook al na de 0-4 om de Johan Cruijff Schaal. Ze voetballen gewoon niet goed genoeg en moeten het puur hebben van de omschakeling. Die kans heeft Feyenoord ze niet geboden en dat is knap.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.