Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax ziet het zitten in Turkse keeper Altay Bayindir’

Ajax heeft als een potentiele nieuwe doelman de Turk Altay Bayindir in het vizier. Dit weet het medium Fotomac te melden. Hij speelt momenteel voor Fenerbahce. Maar er zijn meer kapers voor hem op de kust. Zo is er belangstelling van Engelse en Franse clubs.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars haalde afgelopen zomer met Remko Pasveer en Jay Gorter twee nieuwe keepers naar Ajax. Pasveer (37) gaat net als Maarten Stekelenburg (39) richting het einde van zijn carrière, terwijl Gorter met zijn 21 jaar in de Keuken Kampioen Divisie wordt klaargestoomd voor het grote werk. De verwachting is dat André Onana na dit seizoen vertrekt uit Amsterdam en dus lijkt een nieuwe doelman meer dan welkom. Naar verluidt is Ajax uitgekomen bij Turks international Bayindir.

Volgens de berichtgeving zaten afgelopen donderdag twee scouts van Ajax op de tribune in Istanbul. Zij zagen Fenerbahçe de wedstrijd met 2-1 winnen door doelpunten van Ferdi Kadioglu en Mesut Özil. Bayindir stond negentig minuten onder de lat en kon vlak voor tijd de aansluitingstreffer van Souleymane Doukara niet voorkomen. Door de overwinning klom Fenerbahçe naar de vijfde plaats op de ranglijst. Het is niet ondenkbaar dat een delegatie van Ajax aanwezig was in Istanbul; aanstaande dinsdag treedt het team van trainer Erik ten Hag in de groepsfase van de Champions League aan tegen Besiktas.

Bayindir speelde in de jeugdopleiding van diverse clubs, om uiteindelijk door te breken bij Ankaragücü. In de zomer van 2019 maakte hij voor een bedrag van 1,5 miljoen euro de overstap naar Fenerbahçe. Hij veroverde een basisplaats en kwam in beeld bij de nationale ploeg van Turkije. De inmiddels ontslagen bondscoach Senol Günes haalde hem vorig jaar voor het eerst bij de selectie, liet hem eerder dit jaar debuteren in de vriendschappelijke interland tegen Azerbeidzjan (2-1 winst) en nam hem mee naar het EK. Inmiddels staat de teller op twee interlands voor Bayindir, wiens contract in Istanbul doorloopt tot medio 2023. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op veertien miljoen euro.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.