Voetbal4u.com

Spanje Analist Wim Kieft vergelijkt Barcelona met AZ

Analist Wimt Kieft trekt in zijn column in de Telegraaf een vergelijking tussen FC Barcelona en AZ.

“Bij FC Barcelona zitten ze een beetje in een vergelijkbare situatie als bij AZ”, stelt de oud-voetballer. “Met het grote verschil dat het verwachtingspatroon daar veel hoger ligt en de druk veel groter is. Op enkele mensen in Alkmaar en omstreken na maakt niemand zich druk om AZ. Terwijl de hele wereld over FC Barcelona heen valt dezer dagen.”

Kieft weet: “Als speler kan je je daar nauwelijks voor afsluiten. Helemaal omdat Lionel Messi er niet meer is om alle klappen op te vangen. Het ging altijd over Messi. Alles wat goed ging, kreeg hij op zijn bordje, maar ook alles wat fout ging bij FC Barcelona. Elke bal van hem stond in de krant terwijl zijn ploeggenoten relatief anoniem meespeelden. Nu worden de pijlen op anderen gericht en tegelijk ook vergelijkingen getrokken tussen het Barça met Messi en zonder Messi.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.