Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax krijgt nog bijna 50 miljoen van FC Barcelona’

FC Barcelona heeft er financieel een totale zooi van gemaakt en moet hierdoor nu stevig op de blaren gaan zitten de komende jaren. Ook staan er nog 115 miljoen euro aan transfersommen open die betaalt moeten worden. Ajax zou nog 48 miljoen moeten ontvangen.

Frenkie de Jong werd in 2019 voor 85 miljoen euro gekocht van Ajax. Daarvan staat nog een bedrag van 32 miljoen open. En van de 21 miljoen die voor Sergiño Dest is betaald, moet nog zestien worden overgemaakt naar Amsterdam.

Maar ook andere clubs krijgen van Barcelona nog een flinke smak geld. Juventus ontvangt nog 39 miljoen euro voor Miralem Pjanic en ook de transfer van Philippe Coutinho van Liverpool naar Barcelona is nog altijd niet volledig afbetaald. The Reds krijgen nog dertien miljoen, vorig seizoen is er 29 afgelost. Overigens worden transfersommen in de meeste gevallen in meerdere seizoenen betaald. Barcelona heeft nog tot het seizoen 2023/2024 om de bedragen af te betalen.

Barcelona heeft er afgelopen zomer wel alles aan gedaan om de salarishuishouding terug te brengen. Dat is gelukt: de club betaalt nu jaarlijks 470 miljoen aan salarissen en dat is maar liefst 24% minder dan daarvoor. Desondanks kan Barcelona amper iets doen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *