Voetbal4u.com

Eredivisie Devyne Rensch: ‘Ik moet mijn oude vorm terugvinden’

Devyne Rensch speelt momenteel zijn wedstrijd bij Jong Ajax. De rechtsback is zijn plek kwijtgeraakt aan Noussair Mazraoui.

“Natuurlijk speel ik liever in de Johan Cruijff Arena, maar als de trainer ervoor kiest om mij in Jong Ajax te laten spelen dan moet ik het accepteren”, zegt de eenmalig Oranje-international in de podcast van FC Afkicken. “Hij wil mij ook in mijn beste vorm zien. Dat kan alleen als ik veel speel en dat kon alleen bij Jong Ajax.”

“Het was eerlijk gezegd best even lastig, maar ik moet gewoon mijn minuten maken en mijn oude vorm vinden”, gaat Rensch verder. Aankloppen bij Erik ten Hag, deed hij niet. “Ik ben niet iemand die er snel met iemand over zal praten. De trainer zegt het ook niet zomaar. Hij wil me ook als een betere speler op het veld zien. Natuurlijk wil elke speler minuten maken. Vorig seizoen maakte ik veel minuten, maar iedereen achterin is in topvorm.”

Rensch benadrukt dat zijn band met Mazraoui goed is. “Ik denk dat ik Nous beter maak en fitter. Hij maakt mij ook scherper en beter. We leren van elkaar. We zijn ook goede vrienden buiten het veld.” Bovendien kan hij op alle posities achterin uit de voeten. “Het maakt mij nu niet uit waar ik speel, linksback, centraal of rechtsback. Ik moet later wel kijken wat mijn favoriete positie is.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.