Voetbal4u.com

Eredivisie Andre Onana keert terug in selectie bij Ajax

Andre Onana traint weer mee met de eerste selectie van Ajax. Hij trainde na zijn dopingschorsing mee met Jong Ajax en is nu dus weer overgeheveld. Het is niet bekend of hij ook weer wedstrijden gaat keepen in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Op 5 februari jongstleden werd Onana voor twaalf maanden geschorst vanwege het overtreden van de dopingregelgeving. Vervolgens werd de schorsing in mei 2021 verkort tot negen maanden; deze loopt op 4 november aanstaande af, vanaf dan is Onana eventueel weer inzetbaar. De laatste tijd trainde hij al met Jong Ajax mee, speelminuten in de hoofdmacht leken echter ver weg omdat hij ondanks alle (financiële) steun van Ajax besloot zijn contract niet te willen verlengen, om komende zomer gratis naar een andere club te kunnen verkassen. Met name Inter Milan wordt genoemd, er is echter nog nergens getekend.

Reactie Overmars

Directeur Marc Overmars reageert: “Voor ons stond vast dat Andre afgelopen zomer een transfer zou maken. Dat is niet gebeurd en dus staat hij nog bij ons onder contract. Mijn standpunt over zijn situatie was helder, maar daarna kwam het nieuws dat Maarten Stekelenburg de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Het belang van Ajax staat voorop en zo bezien is het goed dat hij zich weer bij het eerste elftal meldt.”

Reactie Ten Hag

En trainer Erik ten Hag besluit: “Niemand is blij met de situatie die door de schorsing ontstaan is. Maar we moeten ook niet naïef zijn. Andre is een fantastische keeper die veel voor Ajax heeft betekend en hij is fit. Vanaf begin september mag hij weer bij Ajax trainen en dat doet hij elke dag vol overgave. Voor Ajax is het belangrijk dat wij een brede en goede selectie tot onze beschikking hebben, daarin is plaats voor Andre. Dus vanaf vandaag meldt hij zich weer op het trainingsveld bij de A-selectie.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.