Voetbal4u.com

Champions League ‘Borussia Dortmund is nog steeds favoriet tegen Ajax’

Morgen staat de kraker tussen Borussia Dortmund en Ajax weer op het programma. En volgens trainer Erik ten Hag zijn de Duitsers de favoriet. Ondanks de 4-0 afstraffing die ze kregen vorige maand in de Johan Cruijff ArenA.

Op de persconferentie kreeg Ten Hag dinsdagavond de vraag of Ajax favoriet is voor de groepswinst. “Zo opportunistisch denk ik niet”, antwoordde de trainer. “Wij hebben voor niemand angst, niemand in Europa vindt het fijn om tegen Ajax te spelen, maar Borussia is nog steeds favoriet voor de groepswinst.”

Ten Hag verwacht woensdagavond een zeer gemotiveerd Dortmund omwille van de 4-0 in Amsterdam. “En dat maakt ze morgenavond extra gevaarlijk. Ze zullen ons niet zo makkelijk aan de bal laten. We moeten voorbereid zijn op hun reactie na hun nederlaag in Amsterdam. We moeten zorgen dat we de regie krijgen.”

Ten Hag verwees bovendien naar de 0-0 bij Heracles Almelo van afgelopen weekend. “Je krijgt niks cadeau en niemand gaat je helpen. Als een tegenstander hard speelt, moeten wij dat ook. En als er vies gespeeld moet worden, moeten wij dat ook doen. En we kunnen het ook.”

Daar voegt de succestrainer aan toe: “We moeten vooral niet verwachten dat scheidsrechters fluiten, want dat doen ze niet. Dat gebeurde tegen Heracles een paar keer en daar kwam toen bijna een tegengoal uit. Daar moeten we echt meedogenlozer in zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.