Voetbal4u.com

‘Christian Eriksen ziet terugkeer naar Ajax wel zitten’

Christian Eriksen zou wel oren hebben in een terugkeer naar Ajax. Hier maakt het Italiaanse medium Corriere dello Sport melding van. De 29-jarige spelmaker van Inter mag vanwege zijn inwendige defibrillator dit seizoen niet meer in de Serie A spelen.

Eriksen kreeg de defibrillator afgelopen zomer aangemeten nadat hij tijdens het EK werd getroffen door een hartstilstand. Afgelopen week bevestigde Inter dat de Deense middenvelder vanwege het apparaatje niet voldoet aan de huidige regelgeving in de Italiaanse competitie.

Inter staat er daarom voor open om Eriksen te verkopen aan een club waar hij wél in actie mag komen. Of de middenvelder het ziet zitten om elders aan de slag te gaan, is niet bekend. Het is al maanden oorverdovend stil rondom Eriksen. Of de Deen zijn carrière überhaupt wil voortzetten, is onduidelijk. “Het gaat goed met Christian. Hij brengt veel quality time door met zijn gezin en is in topvorm. Als er nieuws is, dan wordt dat gecommuniceerd”, zei Martin Schoots onlangs tegen TV2.

Ajax-watcher Mike Verweij raadt de Amsterdamse club aan om Eriksen terug te halen. “Strategisch is het niet zo slim”, zei hij maandag in de podcast Kick Off van De Telegraaf. Dat heeft volgens Verweij te maken met de arbitragezaak tussen Ajax en de familie van Abdelhak Nouri, die in 2017 tijdens een oefenwedstrijd ineenzakte en nooit meer de oude is geworden. Ajax is van mening dat Nouri zelfs bij een adequate behandeling nooit meer zijn oude niveau had gehaald. “Als je dan een speler haalt die wél in de Champions League kan spelen, dan beuk je je standpunt omver. Dat zou gewoon heel dom zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *